nedjelja, 26. veljače 2017.

PRIMJER TUŽBE RADI UTVRĐENJA VLASNIŠTVA DOSJELOŠĆU

OPĆINSKOM SUDU U ___________ _____________________________

_____________________________Tužitelj: _____________________ iz __________ OIB: _________

Tuženik: _____________________iz __________ OIB: _________

Radi     :utvrđenja vlasništva VPS :10 000.00 Kn dvostruko s prilozima.

TUŽBA


Tužitelj je računajući i posjed svojih prednika već više od____(najmanje 10 godina odnosno 20 godina za stvari u vlasništvu države, lokalne samouprave, regionalne samouprave i županija, crkve i dr. neprofitnih organizacija) u samostalnom i kvalificiranom (alt. poštenom)  posjedu nekretnine označene kao zk.č._____površine_____m2 k.o.__________ZKUL:_______upisane pred Općinskim sudom u ___________ na ime i vlasništvo tuženika.

DOKAZ:__navesti isprave o stjecanju, izvatke iz javnih registara,  saslušanje svjedoka na okolnost nesmetanog posjeda, po potrebi mjernička identifikacija nekretnine___
 
Uvažavajući izneseno tužitelj predlaže da naslovljeni sud pa makar zbog ogluhe ili izostanka donese slijedeću:

PRESUDU 

„Utvrđuje se da je tužitelj s naslova dosjelosti vlasnik zk.č._____ površine _____m2 k.o.__________ZKUL:____upisane pred Općinskim sudom u ___________ što je tuženik dužan priznati i trpjeti upis prava vlasništva tužitelja u zemljišnim i drugim javnim knjigama te mu nadoknaditi troškove ovog postupka sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od dana donošenja prvostupanjske presude u visini eskontne stope Hrvatske narodne banke koja je vrijedila zadnjeg dana polugodišta koje je prethodilo tekućem polugodištu uvećane za  5 postotnih poena do isplate, a sve to u roku 15 dana pod prijetnjom ovrhe.“

Tužitelj: :___________________________

Tužitelj potražuje troškove postupka: _____________________________


Privitak: Isprave kao u tekstu popisane. Potvrda o uplati pristojbe .

3 komentara:

 1. Nudimo kredite od $ 5000 do $ 900.000. Uz punu pravnu dokumentaciju o financiranju, kao i odobravanje i licenciranje akreditiranih sredstava klijentima u roku od 3-5 radnih dana.
  Teški zajmovi,
  Osobni zajmovi,
  Poslovni krediti
  Zajam za zajednički pothvat
  Studentski kredit,
  kredit za automobil,
  Građevinski krediti,
  premošćivanje kredita,
  Osobni zajmovi,
  Hipotekarni krediti, E.T.C
  Ljubazno nas kontaktirajte na: freedomfinancialnetwork2019@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Lijep pozdrav. Mi bi trebali kredit do 40000 eura. Kako nam mozete pomoci,ako mozete... hvala...

   Izbriši
 2. Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  OdgovoriIzbriši